Webbtipset

Vad är Pinterest och vad används det till?

Vad är Pinterest och vad används det till?

Vad är Pinterest? Det korta svaret är att det är en webbsajt / app som många använder för att samla inspiration inom olika områden och kategorier. Det är som ett digitalt magasin som innehåller alltifrån inredning och renovering till mode och mat – där det går att spara ner ”pins” på en egen, digital anslagstavla. Läs mer om sajten / appen och hur den används här.

Vad är Pinterest?

Det enkla svaret på frågan vad är pinterest är att det är en sajt, som även finns som app, fylld av inspiration i form av främst bilder. Det går att söka på nästan vad som helst och få upp många sökträffar och några vanliga områden är:

  • Inredning
  • DIY-projekt
  • Mode
  • Recept och matlagning

Frågan ”vad är Pinterest” skulle också kunna bevaras med att det är som ett stort digitalt magasin. Med fysiska magasin kanske vissa klipper ut inspirerande bilder och skapar en slags moodboard, medan det på Pinterest inte behövs något klippande och klistrande, utan bara en enkel knapptryckning.

Användning

Frågan ”vad är Pinterest” är besvarad i enkla drag och det är dags att gå vidare till användandet. För att använda Pinterest finns både en webbversion och en app och för att få tillgång till innehållet behövs ett konto. Det är enkelt och konstandsfritt att registrera sig och sedan dessutom väldigt enkelt att använda.

I samband med registreringen går det att fylla i 5 ämnen att följa direkt från start – antingen några av dom som kommer upp som förslag eller några som väljs av användaren. Därefter går det att lägga till både ämnen och profiler att följa eftersom och det går även att använda sig av sökord, ungefär som i en sökmotor.

Letas till exempel inspiration för altan, uteplats eller trädgård kan dessa ord skivas in i sökfältet och därefter kommer mängder av inspirerade bilder upp i flödet. Letas något gott att äta till helgens mer festliga måltider går det att skriva in sökord som ”kycklingrecept”, eller ”vegetariska recept”, utifrån vad som önskas.

Så vad är pinterest? För det första är det roligt! För det andra är det enkelt. Har du inte redan provat är det dags att registrera ett konto och komma i gång. Kanske går du i tankar om ett renoveringsprojekt eller liknande och här kommer du nästan garanterat hitta den inspiration som behövs för att komma igång. Lycka till!