Webbtipset

Därför bör du montera en LED-ramp på din bil

Därför bör du montera en LED-ramp på din bil

Därför bör du montera en LED-ramp på din bil

Resultaten av den tekniska utveckling som ständigt går framåt kan idag bevittnas överallt. Detta gäller bland annat inom belysningsbranschen där LED-lamporna har kommit att förändra allt när det kommer till strålkastare och annan belysning för bilar. Dessa är helt enkelt bättre än sina föregångare och blir allt mer populära bland svenska bilister. Ett av de senaste fenomenen är att många väljer att montera en LED ramp på sin bil. Här förklarar vi varför det kan vara en bra idé att göra detta!

Fördelar med LED-ramp på bilen

En ljusramp med LED-lampor till bilen har många fördelar gentemot andra lösningar inom kategorin belysning. Till fördelarna hör bland annat att den:

  • En LED-ramp ger en överlägsen belysning. När det kommer till att lysa upp vägen kommer LED-lampor aldrig att göra dig besviken. Därför bör du helst skaffa en hel ramp som är fylld av dessa lampor. En sådan utstrålar nämligen en kraftfull ljus som låter dig färdas tryggt i mörkret även på ojämna underlag. Under vinterhalvåret behöver du en uppsättning ljus till bilen som du kan lita på. Därför är detta ett bra alternativ och en effektiv lösning som du bör överväga att införskaffa.
  • Dessa ramper är otroligt effektiva. LED-belysning för bilar finns i alla möjliga former och storlekar. De kan också kombineras för att maximera effektiviteten av belysningen. Du kanske kör en bil idag vars belysning består av halogenlampor? Om så är fallet kanske du har märkt att flera av dina medtrafikanter har gått över till LED-belysning? Dessa märks nämligen av då de ger ifrån sig ett betydligt starkare ljussken. Detta gör att en LED-ramp ger en väldigt bra belysning av vägen helt på egen hand.
  • Drar väldigt lite el. En vanlig missuppfattning kring bilbelysning med starka ljussken är att dessa produkter skulle vara energislukande. Så är dock inte fallet – i själva verket drar de väldigt lite el. Därför bör du inte fortsätta använda din gamla belysning till bilen i tron om att du sparar el genom att göra detta. Växla istället över till en ramp med LED-lampor så kommer du märka att ditt bilbatteri varar längre!