Webbtipset

Fördelar med att köpa in reklamartiklar till företaget

Fördelar med att köpa in reklamartiklar till företaget

Att använda reklamartiklar som en del av ett företags marknadsföring har flera fördelar – bland annat att det är kostnadseffektivt jämfört med andra metoder. En annan fördel är att det faktiskt fungerar och att dom flesta gladeligen både tar emot och använder produkterna. Läs mer om fördelarna samt några tips inför ett inköp här.

Reklamartiklar ger bra marknadsföring

Det finns många fördelar med att använda sig av reklamartiklar – inte minst eftersom det ger just bra reklam på ett relativt enkelt sätt. Eftersom det används flitigt av många typer av företagare kan man anta att det faktiskt fungerar. En anledning till det kan vara för att reklamen faktiskt är fysisk. På tv, i sociala medier och annat är det lätt att slå dövörat till och ignorera den reklam som så ofta syns – och som av många trots allt upplevs som jobbig och störande.

Få tackar nej till gratis reklamartiklar och väljs rätt produkter finns en stor chans att dom faktiskt kommer att användas och synas – vilket ju är syftet. Dessutom kan mottagarna få en positiv bild av företaget om användbara produkter av hög kvalitet delas ut.

Några uppskattade och användbara produkter som ofta syns med reklamtryck är bland annat:

  • Reklampennor
  • Mössor
  • Vattenflaskor
  • Tygpåsar

Kostnadseffektivt

Att köpa in reklamartiklar till företaget är inte speciellt dyrt – åtminstone inte jämfört med andra typer marknadsföringsmetoder. Pennor, tygkassar, vattenflaskor, mössor och andra vanligt förekommande reklamartiklar har ofta ett lågt styckpris när det köps i stora partier. Kort och gott är det en väl värd investering som kan komma att löna sig i det långa loppet.

Värt att tänka på

Det finns flera fördelar med reklamartiklar men det är också viktigt att dom används på rätt sätt för att inte få omvänd effekt. Till exempel är det viktigt att välja produkter som är användbara – hamnar dom bara i en låda hos mottagarna kommer dom inte göra någon större nytta.

En annan sak som är viktig att tänka på är att välja produkter av hög kvalitet. Om kvaliteten är dålig och sakerna går sönder eller känns billiga kommer det inte vara någon bra marknadsföring för företaget. Ofta skiljer inte allt för mycket i pris mellan bra och dålig kvalitet och det är värt att lägga ut dom där extra kronorna.