Webbtipset

Filtrering gör det enklare att hitta rätt bil

Filtrering gör det enklare att hitta rätt bil

Bilar är en av de få sakerna som inte säljs online. På hemsidor kan man se reklam, annonser och information om bilarna. Men själva köpet sker i regel öga mot öga med köparen. Som bilbolag är det däremot mycket viktigt att synas online och göra det enkelt för besökarna att hitta rätt. Genom tydlig information kan besökarna på hemsidan ta ett köpbeslut redan innan de kommer till butiken. Ett bilbolag som har en tydlig filtreringsfunktion är www.peugeothuset.se. Sidan kan tas som exempel för att påvisa vilka funktioner som eftersträvas av kunden. (Öppna gärna www.peugeothuset.se i en annan flik samtidigt för att hänga med bättre i texten. Redan på startsidan visas sökfunktionen där man som kund kan välja en rad parametrar för att hitta passande bil. Första filtreringen anger om det är en ny, begagnad eller en transportbil som önskas. De flesta som söker bilar på nätet är ute efter en begagnad bil. Vid köp av en helt ny bil sker ofta diskussion med bilbolaget först då man kan välja så många olika tillval och funktioner.

I detta fall väljs ”Begagnat” varpå sedan både märke, årsmodell, pris, modell, växellåda, milantal, drivmedel och kaross kan väljas. För många är detta allt för många val men genom att ha förinställt ”alla” behöver enbart de val ske som är relevanta. Om du exempelvis vill ha en begagnad Volvo är den enbart just bilmärke som behöver anges. Därefter klickar man på SÖK. Att ge besökaren ett flertal möjligheter till filtrering är viktigt men även möjligheten att inte göra några val alls. Det handlar om att inte tvinga besökaren till att välja eller inte välja. Valet är ditt…

Hur presenteras bilarna?

När en sökning har skett på www.peugeothuset.se visas de bilar som uppfyller de valda kriterierna. Här är det viktigt att bilarna även kan sorteras. I detta fall har man valt tre alternativ som gör det lättare att hitta rätt.

Märke – Har du inte valt bilmärke kommer alla märken att visas. Genom att klicka på märke kommer de att presenteras i bokstavsordning. Därmed blir det lättare att ställa bilar inom samma märke mot varandra.

Årsmodell – I regel är det bättre att köpa en nyare bil än de med några år på nacken.

Pris – Är priset mest avgörande?

Senaste – Är du inne ofta och vill se om sidan uppdaterats med nya bilar?

Filtrering och sortering – Viktigt för att möta kundens behov.