Webbtipset

Stort utbud finansieringstjänster

Stort utbud finansieringstjänster

Det uppkommer ibland situationer som kräver att man tar ett lite mindre lån, och då passar ett snabblån bra. Det kanske är en möjligt mindre investering eller oväntade utgifter som dyker upp när man som minst anar eller behöver det.

Oftast är summan på snabblån lite lägre än andra lån, som till exempel hos banker. Även tiden du har på dig att betala tillbaka lånet brukar vara lite kortare. Istället för många månader och kanske till och med år, sker återbetalningen för sms lån oftast på 1-3 månader.

Jämför långivare som erbjuder snabblån

Idag finns det många olika långivare som erbjuder snabblån. Eftersom utbudet är stort är det alltid fördelaktigt för dig som ska ta snabblån att jämföra olika långivare. Det finns flera olika faktorer som du kan tänka på när du jämför olika långivare:

  • Vilket lånebelopp behöver eller vill du ansöka om?
  • Vilken ränta kan du erbjudas?
  • Finns det andra avgifter som tillkommer förutom ränta, till exempel uppläggningsavgift eller aviavgift?
  • Kan du återbetala lånet i förtid utan extra kostnad, eller kan du skjuta upp återbetalningen om det skulle ske något oförutsett?
  • Hur lång tid tar behandlingen av din ansökan och hur snabbt sker utbetalningen?
  • Vilka öppettider har kundtjänsten om du skulle behöva komma i kontakt med dem?
  • Vilket kreditupplysningsföretag använder sig långivaren av – används UC eller något annat av de många kreditupplysningsföretagen?
  • Vilka krav ställs på dig som låntagare?

Dessutom kan du enkelt se referenser och kundomdömen för de långivare du är intresserad av när du ansöker om snabblån, och se vad andra kunder tycker om dem. Dessa ska dock tas med en nypa salt, eftersom det alltid finns människor som är missnöjda med det mesta. Det viktigaste är att du får en bra känsla och vad du kan läsa dig till i villkoren. För att läsa villkoren noggrant är viktigt så du inte missar något viktigt och känner dig lurad eller vilseledd senare. Om du redan vet att du inte kommer att kunna återbetala lånet, bör du inte heller ansöka om det.