Webbtipset

Köp och sälj fysiskt guld i Malmö hos en pålitlig aktör

Köp och sälj fysiskt guld i Malmö hos en pålitlig aktör

Som investerare bör du alltid ha guldet i åtanke när du vill hitta en trygg hamn att segla in i under lite stormigare ekonomiska tider. Både i tider av ekonomisk nedgång och i samband med internationella konflikter vänder sig många investerare till just guldet som en säkrare placering. Om du själv vill spekulera i ett tryggt tillgångsslag med en lång och bevisad förmåga att öka i värde över tid kan detta vara råvaran för dig. Du kan då välja att köpa och sälja fysiskt guld i Malmö hos en pålitlig aktör som du kan lita på.

Köp fysiskt guld i Malmö i olika tider och avyttra det i bättre ekonomiska tider

Inte minst i tider av inflation är guldet en viktig råvara och ädelmetall som du kan luta dig mot. Det finns flera skäl till att många svenskar väljer att investera i fysiskt guld och andra varianter av denna ädla metall. Denna råvara har också flera egenskaper som gör den till ett gångbart alternativ till andra värdepapper såsom aktier eller räntepapper. Trots att guldet inte genererar ett kassaflödet erbjuder det en trygg plats att parkera pengarna på i oroliga tider. Därför använder många investerare sig av guldet som ett sätt att skydda sig mot den inflation vilken sprider sig som en löpeld genom världen för tillfället.

Genom att köpa fysiskt guld och behålla detta över tid kan du dessutom ofta sälja det till ett högre pris några år framåt i tiden. Men hur kan du egentligen investera i denna råvara, kanske du undrar? Nedan delar vi med oss av några möjliga tillvägagångssätt!

5 möjliga tillvägagångssätt för dig som vill investera i guldet

Det finns flera olika sätt att investera i guld utöver att handla med fysiskt guld i Malmö. Några exempel på dessa är att göra detta genom:

  • terminskontrakt
  • guld-ETF:er
  • aktier i gruvbolag
  • ETF:er som äger gruvbolag.

Dessa typer av handel med värdepapper kan vara ett bra sätt att spekulera i guld sett ur ett lite mer kortsiktigt perspektiv. Om du är mer långsiktig i dina investeringar kan istället fysiskt guld såsom guldtackor vara ett bättre alternativ.