Webbtipset

Ansök om rätt företagslån för aktiebolag i ditt specifika fall

Ansök om rätt företagslån för aktiebolag i ditt specifika fall

Ansök om rätt företagslån för aktiebolag i ditt specifika fall

Ett bolag som ansöker om ett lån bör naturligtvis välja det bästa lånet för bolaget ifråga. Men det finns flera olika företagslån för aktiebolag att välja bland, så hur ska du kunna välja mellan dessa? Läs vidare så belyser vi de viktigaste faktorerna att ta i beaktande!

5 faktorer som påverkar vilket företagslån för aktiebolag du bör ansöka om

Du som ska ansöka om ett företagslån för aktiebolag bör väga in flera olika faktorer i ditt beslut. Alla lån är nämligen inte likvärdiga utan de skiljer sig åt på flera punkter. Därför bör du bland annat ta hänsyn till:

  • Lånetyp. Som vi redan har nämnt skiljer sig olika lån ofta från varandra på flera punkter. Vissa långivare erbjuder ett bredare urval av företagslån för aktiebolag medan andra bara har en eller två lånetyper. Det viktiga är att du väljer den rätta sortens lån för just ditt bolag.
  • Typ av långivare. Du bör även välja vilken sorts långivare du vill låna pengar från. Vissa är till exempel mer flexibla när det kommer till lånevillkor än vad andra är. Somliga ställer också högre krav på dig som vill låna pengar än vad konkurrenterna gör. Storbanker och nischbanker är de två vanligaste typerna av långivare.
  • Hur mycket pengar som behövs. Hur mycket pengar behöver ditt företag låna? Detta är en viktig faktor att ta hänsyn till när du ska välja en långivare och ett lån. Vissa erbjuder främst mindre lån till företag medan andra tillhandahåller betydligt större lån. Därför bör du välja det alternativ som passar dig och ditt företag bäst.
  • Ränta och lånevillkor. Innan du accepterar villkoren för ett lån och undertecknar låneavtalet behöver du noggrant läsa igenom alla villkor för lånet. På så vis får du också en bättre förståelse för hur hög ränta du ska betala och vilka övriga lånevillkor som gäller. Du bör också jämföra de olika alternativ som finns tillgängliga för att kunna ansöka om ett lån med en förmånlig ränta och bra villkor även i övrigt.
  • Krav på låntagaren. Såvida ditt företag inte har en väldigt hög kreditvärdighet eller tillgångar att ställa som säkerhet för lånet är de krav som ställs på låntagaren väldigt viktiga. Vissa långivare kräver att ditt företag har varit verksamt i ett visst antal år. Andra kräver att du ska kunna uppvisa en viss månatlig eller årlig omsättning. Kraven skiljer sig dock från en bank till en annan.