Webbtipset

Smörgåstårtan – en älskad klassiker

Smörgåstårtan – en älskad klassiker

Smörgåstårtan är en klassisk svensk maträtt som passar till alla tillfällen, stora som små fester och kalas. På Södermalm finns det ett stort utbud att smörgåstårtor i olika prisklasser. Faktum är att när smörgåstårtan först lanserades för femtio år sedan så var de flesta skeptiska. Tårtan ansågs ha en märklig blandning av grädde, majonnäs, räkor och lax. På senare år har smörgåstårtan fått sin revansch och är omåttligt populär bland alla som bor på Södermalm, den har nästan blivit som en nationalrätt i stil med köttbullar. Att ha smörgås på en fest är enkelt och något som uppskattas av alla. Man slipper att gå med ångest och att tillbringa flera timmar i köket.

Var köper man en smörgåstårta på Södermalm?

Bor du på Södermalm kan du beställa smörgåstårtor från många olika ställen. Det finns bagerier och catering-firmor som erbjuder smörgåstårtor, men även större stormarknader som till exempel ICA eller Coop som också har smörgåstårtor som man kan beställa. Det är viktigt med fräscha ingredienser och bröd av hög kvalité. Ingen blir glad av oaptitlig kaviargrädde eller bröd som är mjukt som en svamp och indränkt i juice från räkorna. Om du bor på Södermalm och ska göra din smörgåstårta så kan du med fördel göra den färdig en dag innan.

Smörgåstårta – en enkel maträtt

När du erbjuder smörgåstårta på Södermalm kan fokusera på firandet på ett helt annat sätt. Du behöver bara ta fram smörgåstårtan från kylen och ställa fram den på bordet. Sedan kan ni verkligen lägga allt fokus på att njuta av dagen med era gäster och behöver inte tänka mer på maten. För att alla gäster ska uppskatta smörgåstårtan ska ni alltid ha råvaror av hög kvalitet och klassiska smakkombinationer som de flesta gillar. Undvik till exempel vindruvor och konserverade mandariner eftersom många inte gillar att blanda kött och salt med söta frukter.

Välj ett bra bröd till smörgåstårtan

På Södermalm finns det tillgång till mycket bra bröd. Du kan till exempel hitta fantastiska surdegsbröd som passar utmärkt till smörgåstårta. Det blir en helt annan upplevelse jämfört med vanlig formfranska. Det finns även bagerier på Södermalm som gör speciellt smörgåstårtebröd till försäljning för den som vill göra sin egen smörgåstårta. Det vanligaste är att man kantskär bröden när man gör smörgåstårta på Södermalm. Använder du avokado i smörgåstårtan så kan man pressa över citronjuice så håller den sig fräsch längre.