Webbtipset

Varför stamspolning är viktigt

Varför stamspolning är viktigt

Varför stamspolning är viktigt

För att behålla god funktion i avlopp och rör är stamspolning ett måste i alla bostadshus. Genom att spola ur rören regelbundet minskar risken för akuta problem, som brukar kunna bli väldigt otrevliga upplevelser. Om en stamspolning genomförs med jämna mellanrum brukar de flesta avloppssystem kunna fungera problemfritt däremellan, så länge man sköter dem genom att inte spola ner t.ex. sanitetsprodukter eller annat som kan orsaka stopp. För att ytterligare förebygga risken för stopp i avloppet bör du tänka på att inte hälla ut fett i vasken, och att plocka ut hårstrån ur duschbrunnen.

3 saker du inte visste om stamspolning

  • Regelbunden stamspolning är det bästa sättet att ta hand om husets avloppssystem på lång sikt, och är extra viktigt om det är flera hushåll som delar på samma avlopp, t.ex. i hyreshus eller andra flerbostadslösningar.
  • Genom att vart 3-5:e år spola ur avloppssystemet behåller man god funktion i rören och minskar risken för onödiga stopp och vattenskador. Du förlänger dessutom livslängden på avloppet med flera år genom att underhålla det.
  • Om du upptäcker att vattnet rinner ut ovanligt långsamt ur vasken, eller att avloppet börjar lukta illa är detta tecken på att en stamspolning behövs inom en snar framtid. Dra inte ut på tiden, utan rådgör direkt med en avloppstekniker och boka in en stamspolning innan problemet förvärras.

Tänk på det här när du beställer stamspolning

Vänd dig alltid till en fackman för att få bästa möjliga hjälp att sköta om ditt avlopp. En gedigen firma kommer att arbeta med modern utrustning och ge det bästa resultatet för bostadshuset och miljön. När ditt hus behöver en stamspolning bör du fundera på om det kan vara klokt att göra en underhållsplan för kommande år. Det brukar de flesta kunder tjäna på i längden. Om du väljer att spola förebyggande vart 3-5 år kan mycket av de vanliga avloppsproblemen minimeras, och du får ett system som klarar av vardagens belastning. Prata med din avloppstekniker för att få en plan framtagen just för ditt hus hos stamspolningstockholm.se.