Webbtipset

Tips till sig som ska hyra lagerlokal

Tips till sig som ska hyra lagerlokal

Tips till sig som ska hyra lagerlokal

Har verksamheten blivit så pass stor att det behövs ett extra lager? Eller har du kanske precis startat och är i behov av lediga lager? När man ska hyra en lagerlokal finns det flera saker som är bra att tänka på, bland annat om man planerar att hyra under en kort eller lång period samt att se över kontraktet ordentligt innan man skriver under det.

Titta på lediga lager

Beroende på var man befinner sig kan det finnas gott om lediga lager eller så är det så pass stor efterfrågan att det är brist. Det man ska göra är att kolla av läget för att sedan besöka några av dom lager som finns tillgängliga. Det är bara att bilda sig en uppfattning på plats istället för att kolla på bilder och försöka läsa sig till vad lokalen erbjuder. Så kolla vad som finns i närheten som uppfyller krav på storlek, placering och annat som känns viktigt och be sedan uthyraren om att få komma dit och titta personligen.

Kort- eller långsiktigt

När man varit och kollat på några lediga lager på plats är det bra att kolla med uthyraren av det som verkar mest intressant hur han eller hon föredrar att hyra ut det. Gäller det enbart långtidskontrakt eller är det möjlig att hyra under en kortare period?

Tillhör man en av dom som letar efter lediga lager att hyra enbart under ett par månader eller till och med veckor är det oftast lite svårare att hitta något. Det är givetvis enklare för den som hyr ut att göra det under en längre tid men det finns även dom som tycker att kortare perioder är helt okej också.

Se över kontraktet

Det kanske viktigaste för den som planerar att hyra ett lager är att se över kontraktet innan det skrivs under. Det gäller att alla tänkbara punkter finns med så att inget oväntat dyker upp under hyrestiden. Skulle det mot förmodan göra det är det såklart också viktigt att komma överens om uppsägningstid samt att se till att även det finns med i kontraktet när man skriver på det. Andra saker som bör finnas med är vad som ingår i hyran och vad som gäller ifall något skulle gå sönder.