Webbtipset

Tidlöshet genom flexibilitet när du renoverar badrummet

Tidlöshet genom flexibilitet när du renoverar badrummet

Tidlöshet genom flexibilitet när du renoverar badrummet

Badrummet är ett av husets viktigaste rum. Vid försäljning är det många som fäster stor vikt vid hur badrummet upplevs och ser ut. Det får gärna finnas god förvaring, gott om funktioner och snygga material och inventarier. Om du funderar på att göra en badrumsrenovering är det bra att ha det tidlösa i åtanke. Det mest effektiva sättet att uppnå detta, och att samtidigt kunna förändra det enligt rådande trender, är att göra badrummet flexibelt.

Designen bör vara enkel att förändra

Skapa ett badrum som håller i längden genom att göra det enkelt att förändra. Starka färger och stora, utstickande mönster är det lätt att tröttna på. En badrumsrenovering som håller i längden gör man neutrala färger och tidlösa material. Det här innebär inte att det behöver bli tråkigt eller opersonligt – tvärtom. Skillnaden är att de personliga och utstickande inslagen görs med saker som är flexibla.

Undvik för många fasta installationer

Det är vanligt att man fäster skåp och kommoder på väggarna. Om man däremot väljer att köpa in fristående kommoder, så märker man hur enkelt att det är att göra om badrummet efter behov framöver. Precis som kommoderna kan även badkaret vara fristående och ha egna ben. Det blir då enklare att byta ut vid behov – utan att en hantverkare behöver ringas.

Tidlösa material och neutrala färger

Basen i en badrumsrenovering är material och färger. Ett tidlöst badrum är neutralt i sin bas. Material som till exempel marmor och kakel, och diskreta färger, är tidlösa och gör framtida förändringar överflödiga – eller betydligt enklare. Att följa med i rådande trender kan göras med många andra medel.

Ta hjälp av en expert

Det finns firmor som är mer eller mindre nischade mot badrumsrenoveringar. Ett exempel på det kan se genom att besöka denna länk, som skriver att de kan hjälpa till med planeringen av badrummet. Givetvis är firmor likt dessa normalt flexibla med hjälpen – kanske vill du bara ha råd kring mindre praktiska detaljer?

Om det gäller stilen och inredningen är det bäst att kontakta någon som sysslar med interior design eller homestyling, till exempel. Dessa kan hjälpa dig att hitta produkter som passar just din badrumsrenovering – men som också håller över tid och inte är alltför känsliga för trender.

Lycka till med din badrumsrenovering!