Webbtipset

Ska du starta företag? Två saker att tänka på

Ska du starta företag? Två saker att tänka på

Ska du starta företag? Två saker att tänka på

Att starta eget företag är mer norm än undantag idag. Så kallade Start Ups dyker upp titt som tätt med nya, smartare och moderna lösningar på allt möjligt. Nystartade företag kan växa sig stora och bli till enormt imperium, andra nöjer sig med att förbli små och nischar in sig i den alternativa marknaden. Oavsett vad man har för planer för sitt företag mMed hjälp av en vinst kan du utveckla olika delar av företaget, skapa helt nya produkter och tjänster och  a på framtiden och inåste man tänka på några saker. Här listar vi två av dem.

Pengar och miljön

Pengar är motorn i företag. Och oavsett om du vill tro på det eller inte, pengar kan köpa drömmar! För att ditt företag ska nå dit du vill och vara med i samhällets utveckling måste du kunna investera i verksamheten. För detta behöver du pengar. Med hjälp av en vinst kan du utveckla olika delar av företaget som redan finns för att göra de ännu bättre och skapa nya områden, produkter och tjänster. Du måste kunna investera för att vara i framkanten i utvecklingen. Pengar behövs också för företagets stabilitet, så att det ens är möjligt att tänka på framtiden och investeringar. Dina anställda måste känna sig säkra i sitt jobb och verksamheten som har byggts upp ska vara stabil för att man ens ska kunna ha motivationen och möjligheten att utveckla företaget.

Om du vill starta ett företag vill du naturligtvis att ni ska vara del av den ledande kraften i samhället för framtiden. Framtiden stavas hållbarhet och miljötänk idag och det gäller även för företag. Det är inte bara bra reklam att säga att man är ett miljövänligt företag (och att det verkligen stämmer), du kan räkna med att det kommer ge fördelar i längden för själva företaget och produktionen!

Tänk på båda – använd begagnat

Om du både vill spara pengar till det verklig viktiga för företaget och tänka på miljön är begagnade kontorsmöbler något för dig. Du kanske till och med är i själva processen av att starta upp? Då kan det vara ännu viktigare att hitta ekonomiska lösningar. Begreppet begagnade möbler har dock sitt stigma: Det låter som om man ska köpa gamla, slitna och omoderna möbler och att man inte har samma utbud att välja mellan som när man köper helt nya kontorsmöbler. Det här stigmat är dock bara ett stigma och inte alls sant. Man kan hitta moderna, nya möbler i gott skick, bara att någon har använt dem innan dig. Kort sagt har köpandet av begagnade möbler bara fördelar.